Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.
Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.
 
"Člověk by měl dělat také něco zdánlivě zbytečného,něco jen tak pro radost,aby úplně nezblbnul z toho,co dělat musí."(Petr Ruffer)
Fotografování mě moc baví,začala jsem se jím zabývat od jara 2011 a zcela mu propadla.Děkuji všem za návštěvu a komentíky kladné ,či záporné.Přeji všem hostům dobré světlo a pohodu do dnů příštích:)
"Fotografování je báječný způsob pro komunikaci a je to skutečně univerzální jazyk." (Bill Frakes)

Vytvořte ze svých alb pexeso

Ideální jako dárek nebo jen tak pro sebe na památku.
Levně, rychle, jednoduše.


40 fotek, minulý pátek, 50 zobrazení, 38 komentářů | zvířata
Další krásný den ,tentokrát s Panthera tigris altaica , též známý jako tygr sibiřský (v lidské péči)
Vlci II.  26
45 fotek, 20.1.2018, 192 zobrazení, 85 komentářů | příroda, zvířata
Asistované focení.
Svou smečku vlků euroasijských přivezl světoznámý Zoltán Horkai z Maďarska.
Fotilo se na Vysočině za přísných bezpečnostních podmínek
Vlci I.  38
33 fotek, 20.1.2018, 240 zobrazení, 113 komentářů | příroda, zvířata
Vlk eurasijský (Canis lupus lupus)
9 fotek, 21.1.2018, 105 zobrazení, 45 komentářů | města
... původní fotografie před převodem do BW,použit ND filtr 32000x VFFOTO GS
U Vltavy  25
11 fotek, 21.1.2018, 99 zobrazení, 53 komentářů | města
Chvilka u zimní Vltavy
9 fotek, 1.1.2018, 112 zobrazení, 53 komentářů | zábava
Novoroční ohňostroj ve Slaném
55 fotek, duben 2017, 129 zobrazení, 113 komentářů | cestování, příroda
Plameňák růžový (Phoenicopterus roseus) obývá tropická a subtropická pásma Asie , Evropy a Afriky. Vyhledává mělké laguny, jezera a ústí řek se smíšenou či slanou vodou.
Samec je o jednu pětinu větší než samice. Dosahuje délky 120 – 150 cm, s rozpětím křídel 140 – 160 cm. Váží 2 – 4 kg. Karoten, který obsahují některé řasy, se prostřednictvím korýšů dostává do těla plameňáka. To poté způsobuje jeho červenavé zbarvení. Zobák je růžový s černou špičkou, v prostředku zahnutý. Jeho rohovitý okraj umožňuje zvířeti cedit potravu silným jazykem i přes zavřený zobák. Dlouhé tenké nohy jsou růžové, s prsty spojenými plovací blánou.
Hnízdí v koloniích o počtu až 200 tisíc ptáků. Na dobu rozmnožování vytváří monogamní páry, které si staví hnízda z bláta, kamínků a řas v mělké vodě nebo na bahnitých březích . Samice snáší jedno vejce, které inkubují oba rodiče. Šedě zbarvené mládě se líhne po 27 – 32 dnech. Plameňáci svá mláďata krmí speciální kaší, která se vytváří ve voleti dospělců. Poté, co dokážou mláďata chodit, shlukují se do velkých jeslích pod dozorem malého počtu dospělých ptáků. Dožívají se 45 let.Potravu získává plameňák hlavně při čvachtání vody, při brouzdání se mělkou vodou. I s břichem ponořeným do vody loví potravu na mělčinách. Dokáže plavat. Živí se vodními bezobratlými živočichy jako jsou korýši, měkkýši, kroužkovci a vodní larvy hmyzu. Dále drobnými rybkami, řasami, semeny mokřadních rostlin a tlejícími listy.
31 fotek, duben 2017, 116 zobrazení, 91 komentářů | cestování, příroda
Parc Naturel régional de Camargue je oficiální název národního parku Camargue. Jde o národní přírodní park v proslulé slunné oblasti Provence, který leží na jižním pobřeží francouzské části Středozemního moře, mezi departementy Bouches-du-Rhône a Gard. Jeho součástí je i řeka Rhona, která v oblasti Camargue vytváří širokou deltu o rozloze 12.000 km?. Jde o mýty opředený kraj mokřadů, kanálů a ramen, které zde vytvořila právě řeka Rhona. Je to ostrov divočiny uprostřed civilizace, kde v neprostupné džungli rákosí a tamaryšků můžeš potkat na 400 druhů divokých zvířat, od elegantních bílých camargueských koní přes obrovské polodivoké camargueské býky až po štíhlé exotické plameňáky.
1 fotka, 28.8.2016, 119 zobrazení, 42 komentářů
57 fotek, červen až srpen 2017, 148 zobrazení, 115 komentářů | příroda
... potkala jsem :)
Liščata  35
23 fotek, červen až prosinec 2017, 168 zobrazení, 99 komentářů | příroda
Liška obecná (Vulpes vulpes)
Asistované focení zvířete v lidské péči
43 fotek, květen až prosinec 2017, 104 zobrazení, 86 komentářů | cestování, příroda
...potkala jsem :)
Liuwa  10
28 fotek, 15.10.2017, 37 zobrazení, 33 komentářů | zvířata
Lev pustinný (Panthera leo)
Asistované focení zvířete v lidské péči
42 fotek, 15.11.2017, 223 zobrazení, 78 komentářů | cestování, příroda, zvířata
Krmení dravé zvěře v parku Štěpánka - Mladá Boleslav :-D
49 fotek, listopad 2017, 404 zobrazení, 155 komentářů | cestování, krajina, příroda
Sychravý podzimní víkend v okolí Šardic
1 fotka, 4.11.2017, 223 zobrazení, 32 komentářů | krajina, Soutěž: Podzim 2017
56 fotek, květen 2017, 118 zobrazení, 103 komentářů | cestování, příroda
Terej bílý má hydrodynamické svalnaté tělo, silný krk, silné nohy a plovací blány. Více se zdržuje u pobřeží než na volné moři a je to zdatný letec. Poletuje nad hladinou vody několik metrů a hledá ryby nebo hlavonožce. Když spatří kořist, dokáže se vrhnout do vody i z výšky 30 metrů, uchopí ji a vynoří se nad hladinu.Má silný zobák a zvlášť utvářenou lebku s dutinami plněnými vzduchem, což umožňuje takový silný náraz z velké výšky. Další přizpůsobení doplňují jejich vlastnosti, typické pro vodní ptáky.Nemají žádné vnější nozdry, otvory jsou zakryty kostěnými přepážkami, takže, když se pták potápí, nevnikne jim mořská voda do ústní dutiny. Kořen horní čelisti zobáku je vyhnutý nahoru, a tak může terej dýchat. Kromě toho má vyvinuté nadočnicové solné žlázy, které vylučují koncentrovaný solný roztok, který proniká vnitřními nozdrami do ústní dutiny a odkapává ze zobáku. Tím se tělo zbavuje soli. Proto může terej požírat slané ryby a pít mořskou vodu. Dorůstá 65-74 cm. Dospělí jedinci dosahují délky až 85-90 cm s rozpětím křídel až 165-180 cm; dosahují hmotnosti mezi 2,8 a 3,2 kg. Jedná se tedy o největšího mořského ptáka Evropy. Terej se v průměru dožívá 16 až 20 let.
72 fotek, květen 2017, 115 zobrazení, 27 komentářů | cestování, příroda
Ostrov Düne se nachází v Severním moři .Je to malý písečný ostrov na dohled od o něco většího ostrova Helgoland.
Na ostrově žije početná kolonie tuleňů a několik druhů mořských ptáků . Jezdí sem mnoho milovníků přírody a fotografů. Tuleni jsou zde dost trpěliví a jsou zvyklí na lidi, ovšem člověk musí respektovat jejich prostor a také to, že to jsou přeci jen šelmy. Na bezpečnost tuleňů, především mláďat, zde dohlíží ochránci.Tuleni v moři loví měkkýše, hlavonožce, korýše a především ryby. Páření probíhá koncem léta a to ve vodě, samice porodí po 11 měsících jediné mládě, které může vážit až 15 kilogramů. Kojení trvá jen 30-40 dnů, potom matka mládě opustí a to se o sebe musí starat samo. Tuleni se dožívají více než 20 let. Počasí je proměnlivé a stále fouká silný ,ledový vítr.

Komentáře

nebo přihlásit Komentář lze odeslat klávesovou zkratkou shift + enter